sâmbătă, 15 iunie 2013

Proiect: Restaurare Magnetofon Rostov 105 - Inchiderea Proiectului.

Titlul spune aproape totul, pentru moment ma opresc aici in ceea ce priveste activitatea mea legata de magnetofonul Rostov 105. Am sa continui insa cu celelalte proiecte incepute si care se afla in diverse stadii de realizare, inca mai caut cateva unelte fara de care nu se poate lucra eficient si corect (un osciloscop de exemplu).
Magnetofonul care a fost subiectul acestui proiect are acum un proprietar nou, un prieten care si-a dorit un Rostov 105 la fel de mult pe cat mi l-am dorit eu. Dorinta mea s-a implinit acum un an si jumatate, a lui ieri. L-am dat cu drag pentru ca stiu ca va fi bine ingrijit si folosit. Am fost impresionat sa vad bucuria pe care i-am facut-o atunci cand l-am adus si sa sa-mi dau seama ca ne plac magnetofoanele din aceleasi motive: intelegem complexitatea lor tehnica, apreciem sunetul cald si complet si ne ajuta sa ne indeplinim dorinte vechi ramase constant in memorie.



Am primit in schimb un deck ONKYO Integra TA-2750. Am sa revin cu date tehnice, dar pana atunci pot spune ca sunt impresionat de silentiozitatea cu care lucreaza si calitatea sunetului redat. Am primit si multe casete cu muzica buna, acum ascult Queen - A Day At The Races, si mi-am reamintit de ce imi place Queen.


In imaginea de mai sus sunt cele doua deck-uri din colectie: ONKYO Integra TA-2750 si TEAC A-480, primul fabricat in 1991 iar al doilea in 1978.

2 comentarii:

  1. Salut!


    Vad ca sunteti pasionat de Rostov,vreau sa va rog sa a ajutati cu un sfat,detin si eu un 105 dar merge pe viteza mare iar muzica este pitigaiata datorita turatiei,la actionarea butonului de schimbare a turatie de la 9 la 19 nu se schimba turatia ci doar putin sunetul,primestte mai multe inalte,se aude ma clar.Am incercat la un electronist dar cred ca din comoditate a raspuns ca nu se pricepe.Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt pasionat de magnetofoane in general, iar cu Rostov-ul am inceput sa lucrez. Sfatul este sa urmariti postarile mele, unul din articole se refera exact la reglarea celor doua viteze. Cum, ce anume trebuie sa reglati, unde trebuie sa actionati, ce valori sa urmariti si ce unelte va sunt necesare. Sunt doua metode de reglare, cea cu banda de test (pe care eu nu o am) si cea cu aparatul de masura, pe care am folosit-o si descris-o eu in articol.
      Sa stiti ca electronistul poate si-a dat seama ca are nevoie de banda de test, si pentru ca nu o are nu va putea ajuta, sau poate ca nu avea valorile de frecventa pe care trebuia sa le obtina in punctele de masurare, si atunci iar nu putea sa va ajute. Eu n-as spune ca a fost comod sau nepriceput.

      Ștergere