vineri, 30 decembrie 2011

Proiect: Restaurare Magnetofon Rostov 105.

In imagine magnetofonul meu, un Rostov 105. L-am cumparat de pe Internet, imi doream de multa vreme un astfel de "aparat muzical", asa l-am vazut caracterizat pe un site si mi-a placut denumirea. Este functional, am sa postez si un film, insa am de gand sa lucrez la el pentru a verifica parametrii functionali si pentru a corecta deficientele pe care cu siguranta le voi gasi, avand in vedere vechimea.

10 comentarii:

  1. Buna seara,

    In primul rand felicitari pentru proiectele dumneavoastra.
    Si eu sunt pasionat de aparatura vintage, cea pe lampi in special.
    De curand am achizitionat un magnetofon Rostov 105. Ca si dumneavoastra mi-l doream de mult timp.
    Din punct de vedere estetic se prezinta foarte bine dar tehnic sunt probleme. Nu prea are volum, nici inalte si scartie banda destul de rau (spre sfarsitul rolei).
    Contra cost desigur, ati fi dispus sa il reconditionati ?
    Eu sunt din Bucuresti si astept reply pe adresa : gauntletadi@yahoo.com

    Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Seara Adrian,

      Sa stii ca pot sa te ajut, dar nu direct. Spun nu direct, deoarece eu nu ma ocup in mod curent cu reconditinarea aparaturii electronice. Nu o fac doarece nu sunt bine pregatit in domeniu si nu am nici piese, am recunoscut in cateva posturi pe blog acest lucru. Blogul are caracter informativ, nu este o "reclama" pentru mine. Cand lucrezi pe aparatul propriu nu risti nimic, lucrurile devin simple, in cel mai rau caz l-as fi distrus si as fi cumparat altul. Am spus ca pot sa te ajut, deoarece pot sa iti recomand pe cineva la care eu imi duc magnetofoanele atunci cand sunt depasit. Lasa-mi putin timp sa intreb daca este loc pe lista de asteptare, si revin cu date de contact la adresa de mail indicata.

      Toate cele bune,

      Gabriel.

      Ștergere
  2. Salutare,

    Sunt interesat si eu de rezolvarea unor probleme tehnice pentru un magnetofon Rostov 105 S. Daca ma puteti ajuta si pe mine cu datele de contact va rog sa le trimiteti pe adresa daniel.mstefanescu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am raspuns pe mail, insa acum cand citesc mai bine comentariul cred ca nu v-am trimis raspunsul dorit. Imi pare rau, dar nu va mai pot directiona catre un inginer de service, cel pe care il cunosc eu nu mai este in tara de multa vreme.

      Ștergere
  3. Buna ziua!
    Am achizitionat de cateva zile un Rostov 105. Are un canal cazut, nu schimba turatia din 9 in 19, nu-I merge butonul pauza. Sunt cateva lucruri peentru care nu am gasit pe nimeni sa ma ajute(specialist).
    Imi puteti recomanda pe cineva?
    Va multumesc!
    Dragos
    dragoscaciu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Dragos, imi pare rau ca nu te pot ajuta, am scris si in comentariul de mai sus ca nu prea mai am pe nimeni catre care sa directionez cereri de service. Am mai incercat de cateva ori si nu am primit nici un ecou.
      Adresa ta de mail ramane publica, aici pe blog, iar daca cititorii au ceva informatii sau te pot ajuta, o pot face...

      Ștergere
  4. Salut Gabi. Si eu as vrea sa-mi iau un Rostov pentru a-mi implini macar acum un vis din copilarie. Imi poti spune te rog la ce pret l-ai luat tu ? As vrea sa-mi fac o idee. In plus, la ce sa fiu atent cand il iau (mai ales ca luandu-l de pe net, e foarte posibil sa-l gasesc in alta parte a tarii si sa-mi vina prin curier). Multumesc,
    Robert
    robert.buta@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Robert, eu l-am cumparat in Decembrie 2011, daca imi aduc bine aminte. Pretul a fost 450 Lei (noi) si am primit si doua benzi de 18cm, nu-mi mai amintesc daca acesta a fost direct pretul cerut sau am negociat, am uitat. L-am luat din Bucuresti, l-am cumparat de la domiciliul vanzatorului si am putut sa-l testez, adica am facut cateva probe Play, Rec, derulari, nu l-am desfacut. Mi-a placut aspectul exterior si l-am luat, n-am stat prea mult pe ganduri. Atunci cand cumperi pe Internet n-ai cum sa fi atent la ceva anume, cumperi privind imagini, si citind o descriere. Trebuie sa fi constient ca acestea sunt echipamente vechi, complexe, dupa 20-30 de ani ele nu mai pot fi "ca noi". La fel, trebuie sa fii constient ca este din ce in ce mai dificil sa gasesti pe cineva care sa le intretina. Ca sfat din partea mea: risca, cumpara unul, indeplineste-ti visul, in fond pierderea nu poate fi dramatica, vorbim de cateva sute de lei... Stii ce? Roaga vanzatorul sa puna un film pe youtube cu el in functiune, te ajuta sa iei o decizie.

      Toate cele bune,

      Gabi

      Ștergere
    2. Iti multumesc pt raspuns Gabi. Am gasit unul chira in CT, pe okazii.ro dar desi i-am dat mesaj celui ce a postat anuntul, vad ca nu raspunde. Am mai gasit, dar in alta parte a tarii si... desi vanzatorii te asigura ca e in stare perfecta de functionare, as prefera sa fac cum ai facut si tu, sa-l iau personal de la vanzator, sa pot sa-i fac o proba de functionalitate (evident, fara sa-l desfac). Oricum, cand voi avea noutati, am sa te anunt si pe tine. Pana atunci, inca odata MULTUMESC pt sfat! Toate cele bune! :)
      Robert.

      Ștergere
    3. Succes Robert. Daca vanzatorul iti permite sa-l desfaci, atunci nu strica sa arunci o privire. Mare lucru nu vezi, eventual mult praf - firesc, sau daca au fost facute reparatii mai "grosolane". Partea mecanica se afla in principal sub panoul frontal, nu se poate vedea prin spatele aparatului.

      Toate cele bune,

      Gabi

      Ștergere