sâmbătă, 15 iunie 2013

Proiect: Restaurare Magnetofon Rostov 105 - Inchiderea Proiectului.

Titlul spune aproape totul, pentru moment ma opresc aici in ceea ce priveste activitatea mea legata de magnetofonul Rostov 105. Am sa continui insa cu celelalte proiecte incepute si care se afla in diverse stadii de realizare, inca mai caut cateva unelte fara de care nu se poate lucra eficient si corect (un osciloscop de exemplu).
Magnetofonul care a fost subiectul acestui proiect are acum un proprietar nou, un prieten care si-a dorit un Rostov 105 la fel de mult pe cat mi l-am dorit eu. Dorinta mea s-a implinit acum un an si jumatate, a lui ieri. L-am dat cu drag pentru ca stiu ca va fi bine ingrijit si folosit. Am fost impresionat sa vad bucuria pe care i-am facut-o atunci cand l-am adus si sa sa-mi dau seama ca ne plac magnetofoanele din aceleasi motive: intelegem complexitatea lor tehnica, apreciem sunetul cald si complet si ne ajuta sa ne indeplinim dorinte vechi ramase constant in memorie.



Am primit in schimb un deck ONKYO Integra TA-2750. Am sa revin cu date tehnice, dar pana atunci pot spune ca sunt impresionat de silentiozitatea cu care lucreaza si calitatea sunetului redat. Am primit si multe casete cu muzica buna, acum ascult Queen - A Day At The Races, si mi-am reamintit de ce imi place Queen.


In imaginea de mai sus sunt cele doua deck-uri din colectie: ONKYO Integra TA-2750 si TEAC A-480, primul fabricat in 1991 iar al doilea in 1978.

vineri, 7 iunie 2013

Project: Restoring a TEAC RC-70 Remote Control Unit.

Well… there is some time past since my last post, but this is because I was looking for my next item to add to my collection.
This new item arrived few days ago, from US; found on Ebay… it is the TEAC RC-70 Remote Control Unit for my TEAC A-3440 Reel-To-Reel unit. It took me several months to find one in relative good shape and with a small price.
You can see below how the unit arrived:


Cable needs cleaning, dirty connector, and dirty switch box with a paper label on it:


In order to clean it up I used cleaning solution based on orange peal extract and a soft brush.
The switch box can be open very easy by removing the four side screws.



You can see below how the unit looks like after cleaning: